Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Palačinky s Nestlé Fitness

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

nekalorické sladidlo

Energetická hodnota celkem: 3942 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 151, SAFA (g): 4, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 986 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Z mléka, polohrubé mouky, cukru, cereálií Nestlé Fitness a vajíčka vytvořte v misce řídké těsto. Lijte jej v tenké vrstvě na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem a opečte po obou stranách dozlatova. Palačinky plníme směsí z tvarohu a nekalorického sladidla.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 01. 2014 17:43
S vlákninou máte pravdu, ale dejte si pozor, aby mouka byla opravdu celozrnná, na trhu je i bílá špaldová mouka, která se nutričně od klasické pšeničné bílé mouky příliš neliší. Pro navýšení obsahu vlákniny jsou ideální také ovesné vločky, jak již zde bylo psáno. Příjem bílkovin je velmi důležitý a zejména při redukční dietě by měly být součástí každého jídla, tvaroh je jejich bohatým zdrojem, proto je vhodné ho pravidelně zařazovat do jídelníčku v různých variantách ať už nasladko nebo naslano.
15. 01. 2014 16:42
Mates86: http://eat-withlove.blogspot.cz/2013/09/nadychane-vrstvene-livanecky.html Tyhle mám nejraději :))
15. 01. 2014 15:13
No v receptu je 15 g cukru...já si do těsta nedávám žádný cukr a místo toho si palačinku lehce potřu marmeládou...v tom mi nepřijde žádný rozdíl. A vláknina je (doufám :-)) obsažena v celozrnné nebo špaldové mouce, plus jahody mají samozřejmě také vlákninu. Spíše jste mě velmi inspirovali s tím tvarohem, málokdy si dávám tvaroh "nasladko", ačkoliv je tak velmi dobrý!
15. 01. 2014 14:24
Palačinky s džemem mají vysoký glykemický index a jsou především zdrojem energie a nepřinášejí mnoho příznivých živin, proto je vhodné pokrm vždy obohatit o zdroj bílkovin a vlákninu, což bylo také cílem tohoto receptu.
15. 01. 2014 00:44
Výborné je udělat palačinky ze špaldové mouky, zlehka namazat kvalitní marmeládou a naplnit nakrájenými jahůdkami :-) Fitness cereálie mám ráda, příležitostně je snídám, ale použít je do palačinek by mne tedy nenapadlo...
14. 01. 2014 17:23
můžete prosím dát recept??
13. 01. 2014 22:35
Jo... není nad banánové lívance :D
13. 01. 2014 18:49
Moje řeč nejraději si dělám lívanečky jen z banánu, vloček, vajíčka a javorového sirupu ...
13. 01. 2014 18:40
Nevidím žádný přínos si udělat palačinky s průmyslově zpracovanou potravinou, ať je na ní napsané fitness či není. Oč zdravější jsou palačinky z pohankové mouky, jak to dělají Francouzi či s celozrnné mouky a s vločkami. A pak nemusíme plnit tvaroh nekalorickým sladidlem, ale jemně dosladit medem či javorovým nebo agávovým sirupem.
13. 01. 2014 15:38
Obsah glukózového sirupu není v tomto výrobku nijak významný, narozdíl od ostatních cereálií je naopak výhodou těchto lupínků nižší obsah cukru (dále také obsah vlákniny a dalších prospěšných látek a nižší obsah tuku). Jejich nutriční složení je tedy vhodnější než složení většiny běžných cereálií, i když třeba některé z nich glukózový sirup neobsahují. Příjem fosforu by se měl sice omezovat, ale obsah fosforečnanů v tomto výrobku není vysoký a při dostatečném příjmu vápníku se není v tomto malém množství čeho obávat.
13. 01. 2014 06:26
Glukózový sirup, fosforečnany .......... děkuji nechci.

Naši partneři